Codenames Pictures

2.599 рсд

Tajni agent predvodi svoj tim šifrovanim porukama. Greška u dešifrovanju ih može odvesti u neprijateljske ruke, ili još gore – do ubice!

Nema na stanju

Nema na zalihama

 

Opis

Codenames: Pictures sledi nakon velikog uspeha Codnames-a. Pravila ostaju ista, sa jednom velikom razlikom: Agenti više nisu šifrovani rečima, već slikama. Tako da dva kapitena (spymaster-a) imaju zadatak da opišu slike, na način specifičan za Codenames.

Kao i u Codenames-u, igrači se dele u dva tima – crveni i plavi. Svaki tim bira svog kapitena koji će davati asocijacije svom timu. Kapiteni biraju jednu od pločica postavke i po njoj nameštaju tablu sa karticama ilustracija: 20 karata postavite u formu 4×5. Na kartici postavke su obeleženi agenti crvenog i plavog tima. Kapiteni moraju da jednom asocijacijom i brojem objasne svojim saigračima ispod kojih ilustracija se nalaze njihovi agenti. Igrači moraju biti oprezni jer se na tabli takođe nalazi i ubica. Kapiteni znaju ispod koje ilustracije se on nalazi, pa moraju da izbegavaju asocijacije koje bi naterale svoj tim da pogreši. Ako jedan od timova nađe ubicu, onda ceo tim odmah gubi partiju. Koristeći maštu, kapiteni moraju da smisle kako da povežu više pojmova jednom asocijacijom da bi saigrači što pre pronašli skrivene agente. Prvi tim koji to uspe da uradi je pobedio. Ova odlična igra se može igrati i u neparan broj ljudi, na pr. jedan tim može da ima 3 igrača, a drugi 4. kao i u varijanti za 2 igrača.

Codename Pictures sadrži:

14x karata agenata u dve boje

1x karta dvostrukog agenta

4x karata slučajnih prolaznika

1x karta “Ubica”

60x key karata

1x držač karata

140x karata sa 280 slika

Pravila igre na srpskom

Info

Težina0,2 kg
Dimenzije16 × 5,5 × 23 cm
Igrača

2-8

Trajanje partije

15 min

Uzrast

10+

Jezik

Srpski

Materijal

Karte, Kartonska kutija, Plastika

Brand

CGE