Dixit Disney

4.499 рсд

Dixit poezija i Disney magija

 

Opis

Ima li neko a da nije čuo za Dixit? Moderan klasik, igra pogađanja, garant za dobro druženje! Sada Dixit dobija još jedno odelo, novu ekspanziju. Ovoga puta sve je u znaku Disney-a.
U toku svog poteza igrač u Dixit-u je pripovedač, i bira jednu od šest karata u svojoj ruci, a zatim sastavlja rečenicu (asocijaciju) na osnovu slike te karte, i izgovara je naglas bez pokazivanja karte ostalim igračima. Ostali igrači zatim biraju kartu u svojoj ruci koja najviše odgovara zadatoj rečenici i daju izabranu kartu pripovedaču, ne pokazujući je nikome drugom.
Pripovedač meša svoju kartu sa svim primljenim kartama, a zatim otkriva sve ove karte. Svaki igrač, osim pripovedača, tada tajno pogađa koja karta pripada pripovedaču. U zavisnosti od rezultata pogađanja sledi bodovanje. Igrači koji nisu pripovedači dobijaju poen za svaki glas dobijen za njihovu karticu. Igra se završava kada je špil prazan ili ako igrač postigne najmanje 30 poena. U oba slučaja, igrač sa najviše poena pobeđuje.
Dixit: Disney Edition sadrži 84 kartice, pri čemu svaka kartica predstavlja jedan od 84 filma u Disney & Pixar-ovom katalogu od Steamboat Willie do Turning Red.
Da li će drugi igrači pogoditi o kom Diznijevom filmu govorite? Krenimo u avanturu inspirisanu Disney-jem.

Broj igrače: 3-6
Prosečno vreme igranja: 30 minuta
Uzrast: 8+

Info

Težina0,778 kg
Dimenzije27,5 × 5,5 × 27,5 cm

Brand

Asmodee

Libellud