Dixit Mirrors

2.599 рсд

Najnovija Dixit ekspanzija Mirrors

 

Opis

Dixit Mirrors je deseta ekspanzija za čuvenu višestruko nagrađivanu društvenu igru Dixit.

Dixit karte sadrže bajkovite ilustracije koje su izuzetno zanimljive, neobične i pune interesantnih detalja. Ilustrovane su tako da ljudi na istim kartama vide različite stvari, u čemu je i najveća draž ove društvene igre.

Ekspanzija Dixit Mirrors nudi 84 nove karte sa ilustracijama živopisnih boja i jasnim, skoro strogim crtačkim izrazom. Karte je ilustrovao poznati umetnik Sebastien Telleschi koji vas uvodi u poznata lica i likove, prizore realne i izmaštane, prizore prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Na kartama možemo videti prizore kao što su, na primer, dirigent koji svojom palicom oslikava čudesne prizore na zvezdanom noćnom nebu, neoprane vinske pehare u sudoperi, devojčicu u stolici za ljuljanje koja nuna baku, kauboja koji svojim izgledom podseća na Simu Strahotu, pa čak i Obeliksa s veprom, itd.

Radove umetnika možete pogledati na https://www.instagram.com/sebastientelleschi/.

Dixit ekspanzije su poznate i kao Dixit karte, jer ne sadrže ostale elemente za igru koji se nalaze u osnovnim igrama Dixit i Dixit Odyssey. Svaka Dixit ekspanzija, pa i Dixit “Ogledala” se može igrati i samostalno. Sama kutija je manja od osnovne igre i laka je za nošenje, ali ne sadrži figurice zečića, mehanizme za glasanje i tablu za praćenje rezultata (ali i papir može da posluži).

Svakako je preporuka da za igranje Dixit Mirrors koristite osnovnu društvenu igru Dixit ili osnovnu društvenu igru Dixit Odyssey koju može igrati i do 12 igrača (zasebno ili podeljeni u timove u varijanti Dixit žurka).

Dixit Mirrors karte možete koristiti zasebno, ali ih možete i kombinovati sa svim ostalim kartama iz Dixit serijala.

Dixit je iznenađujuća, šarmantna i sugestivna igra u kojoj ćete sigurno uživati zajedno sa prijateljima i porodicom.

Društvena igra Dixit Mirrors sadrži:

  • 84 velike ilustrovane karte

Info

Težina0,7 kg
Dimenzije4,2 × 12 × 27,8 cm
Igrača

3-12

Uzrast

8+

Trajanje partije

30 min

Jezik

Srpski

Materijal

Karte, Kartonska kutija

Brand

Asmodee