Opis

Dixit Mirrors je deseta ekspanzija za čuvenu višestruko nagrađivanu društvenu igru Dixit.

Dixit karte sadrže bajkovite ilustracije koje su izuzetno zanimljive, neobične i pune interesantnih detalja. Ilustrovane su tako da ljudi na istim kartama vide različite stvari, u čemu je i najveća draž ove društvene igre.

Ekspanzija Dixit Mirrors nudi 84 nove karte sa ilustracijama živopisnih boja i jasnim, skoro strogim crtačkim izrazom. Karte je ilustrovao poznati umetnik Sebastien Telleschi koji vas uvodi u poznata lica i likove, prizore realne i izmaštane, prizore prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Na kartama možemo videti prizore kao što su, na primer, dirigent koji svojom palicom oslikava čudesne prizore na zvezdanom noćnom nebu, neoprane vinske pehare u sudoperi, devojčicu u stolici za ljuljanje koja nuna baku, kauboja koji svojim izgledom podseća na Simu Strahotu, pa čak i Obeliksa s veprom, itd.

Radove umetnika možete pogledati na https://www.instagram.com/sebastientelleschi/.

Dixit ekspanzije su poznate i kao Dixit karte, jer ne sadrže ostale elemente za igru koji se nalaze u osnovnim igrama Dixit i Dixit Odyssey. Svaka Dixit ekspanzija, pa i Dixit “Ogledala” se može igrati i samostalno. Sama kutija je manja od osnovne igre i laka je za nošenje, ali ne sadrži figurice zečića, mehanizme za glasanje i tablu za praćenje rezultata (ali i papir može da posluži).

Svakako je preporuka da za igranje Dixit Mirrors koristite osnovnu društvenu igru Dixit ili osnovnu društvenu igru Dixit Odyssey koju može igrati i do 12 igrača (zasebno ili podeljeni u timove u varijanti Dixit žurka).

Dixit Mirrors karte možete koristiti zasebno, ali ih možete i kombinovati sa svim ostalim kartama iz Dixit serijala.

Dixit je iznenađujuća, šarmantna i sugestivna igra u kojoj ćete sigurno uživati zajedno sa prijateljima i porodicom.

Društvena igra Dixit Mirrors sadrži:

  • 84 velike ilustrovane karte

Info

Težina0,7 kg
Dimenzije4,2 × 12 × 27,8 cm
Igrača

3-12

Uzrast

8+

Trajanje partije

30 min

Jezik

Srpski

Materijal

Karte, Kartonska kutija

Brand

Asmodee