Dixit Odyssey

3.999 рсд

Društvena igra Dixit Odyssey vodi vašu maštu tamo gde slika vredi više od hiljadu reči!

 

Opis

Dixit Odyssey društvena igra

Porodična društvena igra Dixit Odyssey se igra kroz priču igrača koristeći predivno ilustrovane ogromne karte, veliku tablu za igranje i drvene figurice raznobojnih zečića.

Dixit sadržaj

Dixit karte sadrže bajkovite ilustracije koje su izuzetno zanimljive, neobične i pune interesantnih detalja. Napravljene su tako da ljudi na istim ilustracijama vide različite stvari, u čemu je i najveća draž ove višestruko nagradjivane igre.

Board game Dixit Odyssey je osmislio dečiji psihoterapeut kao igru koja otvara dečiji prozor mašte i uspostavlja kreativnost kroz pripovedanje priča koristeći umetnički oslikane karte. Pravila igre su zato jako jednostavna. 

Dixi Odyssey je neobična igra koja duboko utiče na maštu na krajnje zabavan način. Sama igra se koristi i kao alat u treninzima, za tim bildinge, i naravno kao glavna igra za game night sa prijateljima. Koristi se za pripovedanje priča, grupne dinamičke aktivnosti, kao alat za podučavanje i-ili pokretač duboke interakcije. Dixit Odyssey je vrlo inspirativan alat, koji kreativnošću kroz različita proširenja uspeva da otključa svačiju maštu.

Cilj igre je da izaberete asocijacije za karte koje će barem neki od vaših suigrača pogoditi, ali prava lepota igre leži u njenoj svestranosti, čineći Dixit kartice odličnim alatom za mnoge trenere, jer se mogu koristiti na mnogo kreativnih načina. Neki od direktnijih su u pripovedanju priča, veštinama prezentacije, razvoju samosvesti i izgradnji tima. Takođe se mogu koristiti za postavljanje ciljeva, lično planiranje ili bilo šta drugo gde moć vizualizacije i mašte može biti korisna. Dixit Odyssey karte su odlične za upoznavanje i početnu komunikaciju, podstičući zajedništvo samo pomoću vizuelnih pitanja. Zbog svojih umetničkih ilustracija, Dixit karte mogu biti inspirativne, razigrane, podsticajne, i veoma opuštajuće.


Uputstvo za igranje Dixit Odyssey

Pravila igre: Na početku svaki igrač, izabere boju svog zečića kojih ima ukupno 12. Svakom igraču se podeli po 6 karata. Na svom potezu, igrač kao pripovedač, bira 1 kartu iz svoje ruke i daje drugim igračima nagoveštaj, asocijaciju za nju (to može biti jedna reč, cela rečenica, deo pesme, citat iz knjige itd) ili može ispričati svoju priču vezano za kartu koju je izabrao.

Ostali igrači tada biraju jednu od svojih karata koja najviše odgovara onome što je igrač-pripovedač rekao ?  i skriveno je daju pripovedaču.

Pripovedač tada dobro promeša Dixit karte i po prvi put ih otkriva tako da ih svi igrači vide.

Igrači zatim tajno pokušavaju da pogode koja je karta igrača-pripovedača, koristeći svoju tablicu za glasanje. Svaki od igrača želi da pogodi kartu pripovedača, ali se nada i da će neko od ostalih igrača glasati baš za njegovu kartu, a ne za kartu pripovedača. Kada se glasanje završi, počinje bodovanje!

Pogoditi pravu kartu je samo pola dobijene bitke, jer da bi stvarno uspeli, vaši prijatelji moraju da presude da li baš vaša priča odgovara slici?!

Ako svi pogode koja je karta ili je ne pogodi niko, igrač-pripovedač dobija 0 bodova. Zato budite mudri kada dođe red na vas da budete igrač-pripovedač. Opišite kartu tako da neko zaista pogodi koja je, ali ne i svi igrači. Jer ukoliko igrači glasaju za kartu igrača koji nije bio pripovedač u tom krugu, njegov zečić će najdalje odskakutati na tabli.

Dixit Odyssey sadrži i dva dodatna elementa zabave: Dixit žurka i tim Dixit.

 

Otkrijte u koje svetove i gde vas sve vaša mašta, ali i mašta vaše dece i vaših prijatelja može odvesti ?????‍♂️???????‍❤️‍??‍♀️?‍♂️????⛰???

Srbija je dobila Dixit Odiseju na našem jeziku, jedinstvenu igru koja pokriva širok spektar aktivnosti.

Sjajna, jednostavna, lepa i maštovita zabava za sve uzraste!

 

Dixit Odyssey sadrži:

12x drvenih zečića

12x tablica za glasanje

bockalice za glasanje

1x tabla za praćenje rezultata

84x karte

Pravila igre na Srpskom

 

Nagrade & Priznanja:

2012 Ludoteca Ideale Winner

2012 JoTa Best Family Board Game Nominee

2012 JoTa Best Family Board Game Audience Award

2011 Guldbrikken Special Jury Prize Winner

2011 Golden Geek Best Party Board Game Winner

2011 Golden Geek Best Party Board Game Nominee

2011 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee

2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner

2011 Japan Boardgame Prize Voters’ Selection Nominee

2011 Guldbrikken Best Family Game Nominee

2010 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner

2010 Spiel Des Jahres Winner

2010 Spiel der Spiele Hit für Familien Recommended

2010 Nederlandse Spellenprijs Nominee

2010 Lucca Games Best Family Game

2010 Hungarian Board Game Award Winner

2010 Hra roku Winner

2010 Games Magazine Best New Party Game Winner

2010 Hungarian Board Game Award Nominee

2009 Tric Trac de Bronze

2009 Lys Grand Public Winner

2009 Juego del Año Winner

2009 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee

2009 Golden Geek Best Party Board Game Nominee

2009 Golden Geek Best Children’s Board Game Nominee

2009 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee

2009 As d’Or – Jeu de l’Année Winner

Info

Težina1 kg
Dimenzije28 × 6 × 275 cm
Igrača

3-12

Uzrast

8+

Trajanje partije

30 min

Jezik

Srpski

Materijal

Tabla, Drvene figure, Karte

Brand

Asmodee