Fort

1.800 рсд

Vrlo zabavna i jednostavna porodična igra strategije i memorije

Nema na stanju

Nema na zalihama

 

Opis

FORT /C’est  Mon Fort/ To je moja TVRĐAVA!  je najpoznatija kanadska porodična društvena igra.

Sa prelepo ilustrovanim kartama, FORT u sebi sadrži dve igrice za decu. U jednostavnijoj verziji je važno biti najbrži i sagraditi svoju tvrđavu i mogu je igrati i deca najmlađeg uzrasta. Potrebno je samo da znaju koji su brojevi veći, odnosno manji od drugih.

Druga verzija je za starije od 6 godina, i važno je sagraditi svoju tvrđavu, ali pobednik je onaj čija tvrđava na kraju ima najviše poena.

Na početku igre svako izabere kulu sa bojom svoje zastave, a na raspolaganju su žuta, plava, zelena i crvena. Sve ostale karte se postave tako da su okrenute licem na dole. Prvi igra najmlađi igrač koji bira kartu, okreće je da je svi vide i odlučuje da li će je postaviti kod sebe u tvrđavu ili će je vratiti. Ona tako postaje dostupna i drugim igračima ukoliko su zapamtili gde se nalazi. Osim zidina tvrđave u špilu na kartama se nalaze i Kralj i Kraljica, prinčevi, princeze, topovi, gavranovi, pa čak i jedan čarobnjak. Neke karte imaju veću vrednost, a neke nemaju vrednost, ali imaju moć!

Ukoliko na primer otkrijete kartu topa, možete izabrati kojem igraču ćete porušiti deo njegove tvrđave. Naravno ukoliko je nije pre toga obezbedio kulama. Svaki princ ili princeza vrede po jedan poen ukoliko su na vašoj tvrdjavi. Ali ukoliko imate i princa i princezu zajedno dobijate ekstra poen za ljubav.

Čarobnjak na kraju igre ne donosi dodatne poene, ali u samoj igri ima jednu fantastičnu i posebnu moć!

Kraj igre je kada prvi igrač sagradi tvrđavu od 10 karata. On dobija početne poene, ali tek tada treba videti ko je pravi pobednik.

Uz ovako zanimljiva ali i jednostavna pravila i uz interesantne ilustracije, FORT je igra za decu koja će predstavljati pravi izazov i za mlađe, ali i za starije!

FORT sadrži mehaniku memorije ali uz dozu sreće biće vam potrebna i dobra strategija kako biste pobedili.

Igra je za 2 do 4 igrača, vreme trajanja jedne partije oko 15 min.

Uz poručenu društvenu igru FORT na poklon se dobija demo verzija DOBBLE društvene igre.

 

Info

Težina0,35 kg
Dimenzije13,5 × 5 × 13,5 cm
Igrača

2-4

Uzrast

6+

Trajanje partije

20 min

Jezik

Srpski

Materijal

Karte, Kartonska kutija

Brand

MJ Games