Carcassonne

2.850 рсд

Strateška društvena igra inspirisana srednjevekovnom tvrđavom u istoimenoj istočnoj oblasti u Francuskoj

Nema na stanju

Nema na zalihama

 

Opis

Karkasone društvena igra za decu i odrasle vas vodi u istočnu Francusku u srednjevekovnu tvrđavu koja se nalazi u istoimenoj oblasti.  Prodata je u preko 10.000.000 primeraka. Lagano se igra i brzo se uči. Karkasone je na srpskom jeziku i igra se postavljanjem pločica u kojoj igrači popunjavaju seosku okolinu utvrđenog grada. Igrači biraju između pločica koje prikazuju gradove, puteve, manastire i polja. Svaka nova pločica proširuje tablu za igranje i na nju igrači mogu da postavljaju svoje sledbenike. Postavljanjem sledbenika na prave uloge, pravite strategije za sakupljanje pobedonostnih poena. Igrač koji sakupi najviše poena do kraja igre postaje pobednik.

Izaberi svoju ulogu u Carcassonne board game

Sledbenici mogu preuzeti mnogo različitih uloga: ulogu viteza, ulogu monaha, ulogu farmera ili ulogu lopova, zavisno na koje mesto na pločici su postavljeni. Svaka uloga donosi poene različito. Na primer: lopov se postavlja na put i sakuplja 1 poen za svaku pločicu koja čini taj put. Monah se stavlja u manastir i za svaku pločicu oko manastira dobija 1 poen. Imate ograničen broj sledbenika i jednom kad ih postavite na pločicu ne vraćaju vam se sve dok građevina ili put na kome se nalaze ne bude završeni. Morate odlučiti da li treba da igrate na brzo vraćanje sledbenika i mali broj poena ili planirate dugoročno ostavljanje sledbenika na tabli, ali i veći broj poena.

Kako se postavljaju pločice?

Kako mapa raste tako raste i mogućnost igračima da poremete jedni drugima planove. Svi polažu pločice na istu mapu, ali samo jedan sledbenik može biti u jednoj ulozi u isto vreme, pa ako ne dodelite jednu od uloga svom sledbeniku neko drugi će to uraditi. Pametno postavljanje pločica i sledbenika može uskratiti drugim igračima dragocene poene. Bez obzira da li ćete blokirati razvoj nekog grada ili povezati protivnikov put sa vašim zarad podele poena, Carcassonne nudi mnoštvo načina da iskoristite svoju lukavost i nadmudrite svoje protivnike.

Planirajte pobedu

Sa svojim jedinstvenim mehaniznom i 84 pločice može se konstruisati igra nebrojenih kombinacija i zanimljivih strategija. Carcassonne je igra koja se dopada kako početnicima tako i veteranima. Ovo izdanje igre je u potpunosti redizajnirano i modernizovano i uključuje dve ekspanzije „The River“ i „The Abbot“.

Igra nije jezički zavisna, ali su pravila na srpskom jeziku.

Nagrade i Priznanja:

2012 Ludo Award Best Board Game Editor’s Choice Winner
2004 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner
2004 Hra roku Nominee
2002 Årets Spel Best Family Game Winner
2001 Spiel des Jahres Winner
2001 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended
2001 Nederlandse Spellenprijs Nominee
2001 International Gamers Awards – General Strategy; Multi-player Nominee
2001 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner
2000 Meeples’ Choice Award

Društvena igra Carcassone sadrži:
1x Pravila na srpskom jeziku,
84x Pločice pejzaža,
40x Miplova,
12x Pločica reka,
4x Opata,
1x Tabla za vođenje rezultata,

Info

Težina0,68 kg
Dimenzije7 × 19,3 × 29,5 cm
Igrača

2-5

Jezik

Srpski

Trajanje partije

30 min

Uzrast

12+