Kingdomino

2.500 рсд

Sastavi svoje kraljevstvo

 

Opis

Kingdomino je društvena igra na srpskom jeziku koja je zvanično dobila nagradu za igru 2017.godine. Dizajner ove igre je Bruno Cathala koji iza sebe ima dosta popularnih igara poput 7 Wonders Duel, Five Tribes, Cyclades, Shadows over Camelot i druge. Brza i jednostavna igra što se same mehanike tiče, ali nudi sasvim dovoljno izazova i za iskusne igrače.

Kako se igra društvena igra Kingdomino?
U ovoj igri nalazite se u ulozi gospodara koji je u potrazi za novim područjima kako bi proširio svoje kraljevstvo. Morate istražiti sve zemlje, žita polja, jezera i planine kako bi sakupili što više bodova. Ali, budite oprezni jer su i drugi gospodari u potrazi za takvim područjima.

Kingdomino je izuzetno brza strateška igra za do 4 igrača u kojoj je cilj da sastavite vaše kraljevstvo. Ime same igre asocira na radnju (Kingdom) i na način na koji to radite (Domino), zato što pločice koje koristite u ovoj igri podsećaju na domine (imaju 2 različite polovine). Odabir pločica se vršli tako što od ponuđenih 3 ili četiri (zavisi od broja igrača) odaberete jednu, a u sledećem krugu onaj čija je pločica imala najmanju vrednost bira prvi. Da bi pločicu stavili u svoje kraljevstvo, obavezno je da se barem jedna polovina dodiruje sa već postojećom, istom vrstom terena.

Na kraju igre ide završno bodovanje.

Karakteristike:
Igra 2017. godine,
Igra je na srpskom jeziku,
Vreme trajanja igre 15 do 20 minuta,
Uzrast 8+ godina,
Broj igrača 2-4.

Info

Težina0,6 kg
Igrača

2-4

Jezik

Srpski

Trajanje partije

20-30

Uzrast

8+

Brand

Blue Orange