Splendor – ako volite Monopol, Riziko ili šah ova društvena igra strategije je pun pogodak!

Odlično se snalazite u računu i strategiji? Da li volite Kluedo, Monopol ili Riziko? Šah je vaš izbor za bildovanje moždanih vijuga? Da li su strateške društvene igre ono što vas podstiče na razmišljanje? Da li biste probali nešto novo, drugačije? Spremili smo nešto što će vas potpuno oduševiti!

Sa ponosom vam predstavljamo novu društvenu igru u našoj ponudi – Splendor! Ova igra strategije je u rekordnom roku postala jedna od najpopularnijih društvenih igrica za decu i odrasle! Mehanika ove društvene igrice će ostaviti jedan potpuno drugačiji utisak, novu dimenziju strategije!

Još 2014. godine kada je i izdata, pobrala je mnoštvo nagrada i samim tim se plasirala među najbolje društvene igre strategijskog tipa, a neke od njih su:

 • Pobednik u kategoriji za najbolju porodičnu društvenu igru 2015. (Nederlandse Spellenprijs)
 • Igra godine za odrasle 2014. (Vuoden Peli)
 • Društvena igra godine 2014. (Golden Geek)
 • Najbolja nova društvena igra 2014. (UK Games Expo) itd…

Splendor društvena igra strategije

Kome je namenjena društvena igrica Splendor­?

Ova potpuno nova društvena igra je namenjena svima koji vole i uživaju u razvijanju strategije, bez obzira na pol i godine! Društvena igra za decu i odrasle koja je dizajnirana za 2 do 4 igrača, starosti preko 10 godina traje oko oko 30 minuta. Sastoji se od 90 karata za unapređivanje igrača i 40 dragulja (žetona):

 • 7 zelenih
 • 7 plavih
 • 7 belih
 • 7 crvenih
 • 7 crnih i
 • 5 zlatnih žetona

tokeni žetoni za društvenu igru strategije Splendor

Koja su pravila društvene igre Splendor – kako se igra?

Pravila su vrlo jednostavna! Vi ste bogati trgovac u renesansnom razdoblju koji se kupovinom rudnika dragulja, obradom i distribucijom istih takmiči sa ostalim igračima – ko će privući pažnju plemića i postati najprestižniji trgovac.

Da li ćete to biti baš vi? Kao i u šahu, pravite plan strategije –  poenta je da predvidite protivnikov sledeći korak i planirate sopstveni!

Tokom igre, igrači uzimaju žetone. Ovim žetonima kupuju razvojne karte, kako bi dobijali prestižne bodove i / ili bonuse. Ovi bonusi omogućavaju igračima povoljniju kupovinu razvojnih kartica. Kada igrač ima dovoljno bonusa, odmah dobija posetu od plemića (što takođe vredi određeni broj prestižnih bodova).

Društvena igra strategije Splendor

U oviru svog poteza, igrač može da bira da li će da:

 1. pokupi žetone – tri različite boje ili dva ista,
 2. uzme razvojnu karticu za unapređenje – plaća se žetonima ili
 3. rezerviše jednu kartu kako ne bi mogli drugi igrači da je uzmu – tada igrač gubi rundu, ali dobija zlatni žeton, takozvani džoker žeton, koji menja bilo koji drugi dragulj.

Koji je cilj Splendor društvene igrice?

Cillj ove društvene igre strategije je vrlo jednostavan –  postanite najprestižniji prodavac dragulja tako što ćete pre ostalih igrača skupiti 15 poena za prestiž i pobedu!

Šta spaja Riziko, Monopol i Splendor?

Monopol je jedna od najstarijih društvenih igara modernog doba, čija popularnost i dalje ne jenjava. Skoro potpuno ista priča je i sa Rizikom, a Splendor se od same pojave pre 6 godina priključio popularnom dvojcu.

 

Ono što ih povezuje nije samo strategija, već i vrlo jednostavna i vrlo zanimljiva pravila koja su prilagođena svim osobama od 7 do 77 godina, što ih svrstava u savršene i zabavne porodične društvene igre! Kreirane su za uživanje onih koji se po prvi put susreću sa strategijama, za veterane u društvenim igrama, kao i za „gerilce“ koji im se rado vraćaju.

Da li ste znali o Splendoru?

 • Pored ove osnovne verzije Splendora, koja je sama po sebi dovoljna i zabavna, kreatori ove igre su osmislili i ekspanziju kako bi „začinili“ ovu fenomenalnu društvenu igricu za decu i odrasle. Gradovi Splendora je ekspanzija koja se zapravo sastoji od 4 manje ekspanzije.

Gradovi Splendora društvena igra strategije

 • Ako na internetu pretražujete najbolje društvene igre (the best board games), nema liste koja nije ubrojala Splendor u vodećih 10!
 • Srbija dobija Splendor prilagođen za naše tržište! Prvo srpsko izdanje (sa pravilima i prevedenim kartama) je spremno, što dodatno olakšava igranje onima koji se po prvi put susreću sa ovom fenomenalnom igrom strategije, kao i onima koju su već igrali i uživali u istoj!

Splendor Marvel!

 • Jesen 2020. predstavlja rani Božić za sve ljubitelje super heroja! Splendor dobija novo izdanje posebnu igru inspirisanu Marvel Univerzumom! Umesto dragulja skupljaćete infinity stones! A vaše omiljene super heroje ćete u toku igre regrutovati i stvarati svoj jedinstveni tim Avengers-a!

Mi smo toliko uzbuđeni da smo sigurni da ćemo pevušiti od sreće kad se pojavi ova nova verzija Splendora!

A vi? Da li ste probali da igrate Splendor? Koji su vaši utisci?

Više interesantnih detalja o Splendor društvenoj igri, koja je Splendor cena, kako se igra ova društvna igra za dvoje, troje ili četvoro igrača, možete saznati ovde,