Ova društvena igrica za decu i odrasle je najnagrađivanija ove godine, a evo i zbog čega!

Da bi jedna društvena igrica za decu i odrasle dobila ČAK više od 10 nagrada tokom jedne godine, mora da ispuni mnogo kriterijuma.

Kada tražite društvenu igru za decu i odrasle, za dvoje ili više igrača, za razonodu ili učenje ili pak oba, sigurni smo da pitate prijatelje za savet ili jednostavno iskoristite mogućnosti koje internet pruža. Takva društvena igrica bilo bi dobro da podmiruje sve zahteve:

 • da bude zabavna,
 • da razvija različite veštine,
 • da bude kompetitivna i
 • da želite da je igrate ponovo!

Potrudili smo se da vam pomognemo u toj potrazi i pronašli smo baš ono što tražite! Ova igra sa kartama je NAJNAGRAĐIVANIJA ove godine jer ispunjava sve parametre koje jedna društvena igrica za decu i odrasle treba da ima!

Kakva je društvena igra koja osvaja decu i odrasle širom sveta?

Da bi društvena igra pobrala čak više od 10 nagrada u jednom mahu mora biti:

 • inovativna,
 • edukativna,
 • zanimljiva i
 • virtuozna,

a ova društvena igra je sve to, pa i više, a evo i zbog čega!

Nego da krenemo redom! Ove godine ubedljivi pobednik među društvenim igricama za decu i odrasle u opštim kategorijama društvenih igara, kao i u posebnim koje obuhvataju igre kartama je DOBBLE!

Dobble najnagrađivanija društvena igrica za decu i odrasle

Zašto je Dobble dobio ovako veliki broj nagrada i postao naj društvena igra godine?

Dobble društvena igrica za decu i odrasle je savršena porodična zabava koju ćete obožati! To je jednostavna i laka igra prepoznavanja. Ona ne samo da će držati pažnju najmlađih članova u prostoriji, već će probuditi takmičarske sposobnosti i kod najstarijih.

Ova društvena igrica za decu se od drugih izdvaja po tome što u isti mah testira:

 • vašu brzinu,
 • reflekse,
 • moć opservacije, te
 • razvija zdrav takmičarski duh,

a bonusi su što:

 • su pojmovi na kartama kreativno prikazani i
 • što pored uživanja u ovoj drušvenoj igri, možete je dodatno „začiniti“ tako što ćete tokom igranja koristiti neki strani jezik koji želite da usavršite,

pa je to onda zaista prava zabava kad se desi da mozak blokira i postaje dodatno napeto dok se pitate ko će se prvi setiti odgovarajućeg izraza!

Dobble je dobio više od 10 nagrada u kategorijama za najbolju društvenu igru

Dobble – najnagrađivanija društvena igra sa kartama!

Od momenta kada je prvi put pre 10 godina puštena u prodaju, ova društvena igra opažanja, refleksa i brzine je postala apsolutni HIT u svetu! Što dokazuje i sijaset dodeljenih prestižnih nagrada.

Evo koje je najvažnije nagrade ove godine osvojila društvena igrica Dobble:

 1. Fat Brain Toy Awards – Pobednik u kategoriji igara (poznati su po tome što podstiču inovativne igre za edukaciju dece );
 2. Parents’ Choice Foundation – Zlatna medalja (jedna od najstarijih neprofitnih organizacija koja ukazuje na kvalitetne dečije igračke i medije);
 3. Astra (Best Toys For Kids Award)Najbolja igra (namenjena povećanju svesti potrošača i njihove koncentrisanosti na kreativne igre);
 4. Creative Child Pečat izuzetnosti (jedinstveni program ovog magazina obuhvata dodelu nagrada proizvodima koji su prošli test kod majki, edukatora i učitelja);
 5. Learning ExpressNagrada za najbolju igru (jedna od vodećih svetskih franšiza – lanaca prodavnica specijalizovanih za edukativne igre i igračke);
 6. The National Parenting CenterPečat odobrenja (nezavisni postupak ispitivanja koji se sprovodi kako bi se ocenio kvalitet proizvoda koji se tiču dece i roditelja);
 7. TDMontlyNajprodavanija igra (Magazin koji veruje da kvalitet igračaka i igara direktno utiče na razvoj, kreativnost i intelekt kod dece);
 8. TOTYNominacija za igru/igračku godine (poznatiji kao „Oskar“ za igračke, slavni su po tome što prikupljaju sredstva za Fondaciju igračaka, koja godišnje dodeljuje više od milion paketića);
 9. Dr Toy10 najboljih igara (vodeći svetski eksperti u oblasti igre, dečijih igara, igračaka i proizvoda);
 10. Canadian Toy Testing CouncilNagrada za dečiji izbor (podstiču izvrsnost u dizajniranju dečijih igara, igračaka i knjiga na način da zadovolji potrebe dece).

Dobble druđtvena igra sa kartama

Kako se izgovara Dobble – društvena igrica za decu i odrasle?

Kod nas ljudi vrlo često DOBBLE izgovaraju na različite načine: Double karte, Dauble igra, Dabl igra (mislići da se igra piše Double), Doblo društvena igra, Dobbla… medjutim DOBBLE na srpskom se pravilno izgovara DOBL.

Američka verzija se zove SPOT IT. SPOT IT pravila su apsolutno ista, kao DOBBLE pravila igre.  Samo je naziv drugačiji. DOBBLE karte su identične kao i SPOT IT karte. DOBBLE board game i SPOT IT board game je ista društvena igra, zanovana na istoj Dobble formuli.

Kako se igra Dobble – društvena igrica za decu i odrasle?

Dovoljno je reći da je ova društvena igra zasnovana i bazirana na matematici, o čemu ćemo opširno pisati u drugom tekstu.

Igra kakvu poznajemo danas, datira iz 2009. godine kada se pojavila prvi put u Francuskoj, i od tada je jedna od najpoznatijih i najprodavanijih društvenih igara na svetu!

Ova društvena igrica se sastoji od 55 okruglih karata i 50 simbola. Na svakoj karti nalazi se po osam simbola, a svaka od 55 karata ima po jedan zajednički simbol sa bilo kojom kartom iz špila. To je moguće, jer kako smo ranije već pomenuli, ova igra kartama je zasnovana na matematičkom algoritmu. Sigurni smo da ćete se složiti da se ne može kategorički uvrstiti isključivo u društvene igre za decu.

Šta je cilj ove društvene igre?

Cilj igre je jednostavanbiti brži od ostalih igrača i na taj način sakupiti što više karata u sopstvenom špilu! Poenta je pronaći isti simbol na dve izvučene karte u što kraćem roku. Simbol je uvek iste boje i oblika, a to može otežati razlika u veličini simbola koji varira od karte do karte.

Zanimljivo je takođe da ova društvena igrica može da se igra na ČAK 5 različitih načina, pa je svaka nova runda drugačija od prethodne!

Kome je namenjena društvena igrica Dobble?

Dobble je podoban je za sve uzraste (od 5 do 105 godina) i može je igrati od 2 do 5 igrača. Prepoznata je kao odličan dopunski materijal za vrtiće i školice stranih jezika i nalazi se u nihovim zvaničnim programima širom Evrope i sveta.

Sada kada znate sve ovo, ni ne čudi što je Dobble najprodavanija igrica godine u Velikoj Britaniji, zar ne!

Ako vam sve navedeno nije dovoljno i imate neke nedoumice da bi i za vas društvena igra za decu i odrasle DOBBLE bila u vrhu najzabavnijih u kategoriji igara sa kartama, u tom slučaju morate proveriti sami! Više informacija i kako poručiti možete saznati tako što ćete kliknuti ovde.