ZEMLJA

5.399 рсд

Sva lepota prirode naše planete na vašem stolu

 

Opis

Zemlja, tlo koje održava našu prelepu plavu planetu. Milionima godina evolucije i prilagođavanja, flora i fauna ove jedinstvene planete su porasle i razvile se u neverovatne oblike života, stvarajući simbiotske ekosisteme i staništa.

Vreme je da uronite u ova bogata okruženja i stvorite neke svoje, neverovatne, prirodne sinergije,  zahvaljujući Zemljinoj svestranost i mnoštvu prirodnih resursa. Napravite sopstveni ekosistem gde čak i vaše neiskorišćene biljke postaju kompost za budući razvoj.

Zemlja je igra u kojoj gradite svoj ekosistem, za 1 do 5 igrača sa jednostavnim pravilima, ali mnoštvom strateških mogućnosti. Sa svojom enciklopedijskom prirodom i ogromnim brojem jedinstvenih karata i kombinacija, svaka pojedinačna igra će vam omogućiti da otkrijete nove sinergije i veze, baš kao što nam to naš ogroman i fascinantan svet i dozvoljava!

U društvenoj igri ZEMLJA svaki igrač na početku dobija svoje ostrvo i na njemu od nule razvija ekosistem koristeći sve resurse sa kojima naša predivna planeta raspolaže (i svi igrači naravno), a sve sa ciljem da prizove odabrane životinje da dođu baš na njegovo ostrvo.

Tokom svog poteza igrač će moći da izabere jednu od 4 akcije. U isto vreme i protivnici će moći da odigraju istu akciju, sa razlikom da će njima na raspolaganju biti slabija varijanta te iste akcije. Nakon odigravanja poteza aktiviraju se sve karte na igračevom tablo-u (prostoru na stolu, pored table igrača, koji čine odigrane karte raspoređene u sistemu 4×4, tj. 4 reda i 4 kolone) koje na sebi imaju boju odigrane akcije.

Zemlja je dinamična igra, bez pauze, gde se ređaju akcije uzimanja resursa, odigravanja karata, kompostiranja, i gajenja biljaka kako na svom, tako i na potezu protivnika.

Dok igrate Zemlju naići će na neka od najpoznatijih prirodnih čuda na Zemlji, uključujući amazonsku prašumu, Veliki koralni greben,  afričku savanu. Svaka lokacija je prelepo ilustrovana, dok su karte prepune trivija, zanimljivih činjenica i obrazovnih informacija, što ovu igru dodatno čini uzbudljivom i odličnim načinom da naučimo mnogo novih stvari o našoj predivnoj planeti.

Društvena igra ZEMLJA nam donosi svu lepotu prirodnog sveta sa jednostavnim pravilima i nesagledivim strateškim mogućnostima. Postoji neverovatnih 25.600 mogućih startnih postavki igre, što garantuje sjajnu igrivost i raznovrsnost. Svojom pozitivnom tematikom, lakoćom igranja i prelepim komponentama po mnogima je najbolja igra 2023.godine, i veliko inovativno osveženje u svetu društvenih igara.

  • 2023 UK Games Expo Best Boardgame (Euro-Style) Winner
  • 2023 UK Games Expo Best Boardgame (Euro-Style) Nominee
  • 2023 International Gamers Award Solo Winner
  • 2023 International Gamers Award Solo Nominee
  • 2023 International Gamers Award Multi-player Nominee
  • 2023 Gra Roku Advanced Game of the Year Nominee
  • 2023 Fairplay À la carte Runner-up

Info

Težina2,09 kg
Dimenzije7 × 30 × 30 cm
Igrača

1-5

Jezik

Srpski

Materijal

Drvene figure, Karte, Kartonska kutija

Trajanje partije

45-90 min

Uzrast

14+

Brand

InsideUp Games