Patchwork

2.999 рсд

Šarene zakrpe, gomila dugmadi i puno zabave – dobrodošli u Pačvork, genijalnu igru čuvenog Uvea Rozenberga!

 

 

Opis

Strateško nadmudrivanje u biranju zakrpa i dizajniranju prekrivača – društvena igra Pačvork

Stigla je klasik društvena igra za dvoje, Pačvork. Pačvork je vrsta ručnog rada u kome treba da zašijete delove različitih tkanina u jedan veći dizajn. U prošlosti to je bio način da se iskoriste restlovi tkanina od kojih su se šili odeća i prekrivači. U današnje vreme, Pačvork je forma umetnosti u kojoj dizajneri koriste skupocene tkanine kako bi napravili predivne komade tekstila.

Korišćenje nejednakih komada tkanine može da dovede do izrade pravih remek dela i zbog toga se ovom umetničkom delatnošću bavi veliki broj modnih kreatora i dizajnera tekstila.

Izrada prekrasnih prekrivača, međutim zahteva i trud i vreme, a dostupne zakrpe se ne uklapaju baš uvek kako želite. Zato, oprezno birajte svoje zakrpe i uvek imajte dovoljnu zalihu dugmića, ne samo da biste završili svoj prekrivač, već i da biste ga učinili lepšim i boljim od prekrivača vašeg protivnika.

patchwork-pačvork-društvena-igra-za-dvoje-dva-igrača

Kako se igra društvena igra Patchwork

Patchwork je igra samo za dva igrača, a sastoji se od toga da svaki igrač popunjava svoju tablu prekrivača veličine 9 x 9, komadima zakrpe koji neodoljivo podsećaju na Tetris.

Na svom potezu igrači mogu izabrati jedan od tri komada zakrpe za pokrivač koji se nalaze ispred njih i dodati ga svom prekrivaču ukoliko to mogu da priušte. Kada izaberu zakrpu postavju na to mesto drveni marker za zkrpe i sledeći igrač može izabrati jednu od sledeće tri zakrpe. Svaki komad zakrpe košta određeni broj dugmića i rezultiraće time da igrač pomera svoj vremenski marker na centralnoj vremenskoj tabli za igru. Vremenska tabla ima dva dizajna pa igrači mogu izabrati koji im se više sviđa. Tabla služi kao tajmer za igru, kao i za postizanje šansi za igrače da dobiju više dugmadi, što im omogućava da kupe više komada, a time da nastave da završavaju svoje prekrivače.

Uprkos svojoj jednostavnoj mehanici, Patchwork ima dosta strategije, jer treba naći balans između uklapanja zakrpa i potrošnje dugmića. Specijalne zakrpe će vam dobro doći u opunjavanju rupa, ali za njih se morate izboriti.  Bonus zakrpa 7×7 će vam doneti veliku prednost u poenima, ali sa sobom nosi i veliki rizik.

Genijalna rešenja u kombinacijama zakrpa, usklađivanje odnosa vremena i dugmića, sistem u kome je na potezu igrač koji zaostaje, i može odigrati više poteza za redom, čini Patchwork jedinstvenim klasikom društvenih igara za parove.

Sastavite prekrivač i ne ostavljajte rupe da biste postali majstor dugmadi!

Igra Patchwork sadrži:

1x centralna vremenska tabla (sa dva dizajna)

2x table za prekrivač (za svakog igrača po jedan)

1x drveni market za zakrpe

2x vremenska markera (zeleni i žuti)

5x specijalnih kožnih zakrpa

1x bonus pločica

33x zakrpe

32x pločice vrednosti 1 dugme

12x pločica vrednosti 5 dugmića

5 pločice vrednosti 10 dugmića

1 pločica vrednosti 20 dugmića

 

Pogledajte više o samoj lepoti zanata ovde.

 

 

 

Info

Težina0,56 kg
Dimenzije20 × 4,5 × 20 cm
Igrača

samo za dva igrača

Uzrast

8+

Trajanje partije

20-30

Jezik

Srpski

Materijal

tokeni, drvena figurica, Kartonska kutija

Brand

Asmodee